lauantai 23. kesäkuuta 2012

Ideoisitko tehtävän haastavalle kirjoittamiselle?

Kiitos kaikille tämän hetkiselle 46 seuraajalle (ja heille, jotka eivät ole virallisia lukijoita)! Huima määrä näin minun blogeilleni, ja syykin lienee selvä: tämä paikka on ilmeisen originaali, koska ei ole tullut varsinaisia kirjoitushaasteblogeja huimasti vastaaan. Luultavasti tälläiselle paikalle on jonkinlaista tilaustakin kirjoittaja puolella, sillä ainahan sitä vähän ideattomampi kausi iskee meille kaikille.

Haastavan kirjoittamisen pyörittäminen on ihan mukavaa, sillä yleensä minulla on haasteita ainakin kuukaudeksi eteenpäin, jolloin minun ei tarvitse su-ma yönä paniikissa yrittää keksiä jotain ideaa. Ainoa vain, että nyt on iskenyt vähän katko ideoihin. Olisi mukava keksiä vaihteeksi jokin syvällisempi tehtävä kuin "kirjoita aiheesta X". Elokuussa tosin on yksi tulossa....

No, hyvät lukijat, pyydänkin teitä ideoimaan tehtäviä - minulla on tällä hetkellä elokuun loppuun asti asiat hanskassa, mutta julkaisisin mieluusti vaikka extratehtävinä lukijoiden ideoita tai sitten syyskuussa. muista, että tämän pyynnön voit yhdistää myös keshaasteeseen!

Niin, kesähaasteeseen on edelleen tervetullut porukka!

6 kommenttia:

 1. Hei, olisi hauskaa lukea tekstejä jotka on kirjoitettu eläimen (tai muun vastaavan otuksen) näkökulmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://haastavaakirjoittamista.blogspot.fi/2011/11/viikko-44-kaikkihan-rakastavat-elaimia.html
   Löytyy jo tuollainen haaste :3

   Poista
 2. No se on mun mielestä ollut ihan hauska idea, että ottaa lehdestä jonkun niistä pienistä uutispätkistä ja kirjoittaa siitä mitä mieleen tulee tai tapahtumista ennen/jälkeen sen.

  VastaaPoista
 3. Yksi haaste voisi olla sellainen, että ottaa jonkun kirjan nimen tekstin otsikolle ja kirjoittaa sitten otsikkoon sopivan tekstin. Ja tietenkin niin, ettei kirjoita ko. kirjan tapahtumista.

  Toinen haaste, mikä tuli mieleen, voisi olla sellainen, että tekstin ajallinen miljöö sijoittuisi menneisyyteen. (En tiedä, joko tällainen on ollut.)

  VastaaPoista
 4. Tämäkin voisi olla kiva: ottaa jostain kirjasta ekan tai vikan lauseen ja kirjoittaa siihen jatkon/alun riippuen siitä kumman valitsi, mutta oman tekstin juonen pitää sitten tietty olla erilainen kuin kirjan juoni.

  VastaaPoista