lauantai 27. lokakuuta 2012

NaNoWriMoon valmistautumisviikko: Ulkokuorrutusta

(Kiitos Blogger kun toimit taas niin kuin pitäisi, olin laittanut kyl julkaisun ajoituksen aamuun)

Huoneesi paljastaa yllättävän paljon asioita sinusta. Samoin sen pitäisi paljastaa asioita hahmostasi. Miksi kuvailla sivu tolkulla huoneen sisustusta tai vaatekaapin sisältöä, jos sillä ei ole mitään pointtia?

Mielestäni kirjoitettuunkin tekstiin sopii lause "jos näytelmän ensimmäisessä näytöksessä on ripustettu ase seinälle, niin viimeistään viimeisessä näytöksessä sitä pitää käyttää tai ei pidä ylipäätään ripustaa asetta seinälle". Tämän hienon lauseen alkuperä ei ole ihan selvinnyt minulle, sillä olen kuullut sen verta monella eri sanojalla....

Ota yksi hahmo, jonka huonetta olet mahdollisesti aikeissa käyttää nanossasi. Pohdi esimerkiksi hahmon/hänen perheensä varallisuutta, hahmosi mieltymyksiä, huoneen siisteyttä ja mahdollista sympoliikkaa hahmosi huoneessa (Esimerkiksi ahdistuneen hahmon huone voi olla pieni).

Kirjoita vaikka pieni kuvailu huoneesta. Muitsta kuitenkin, että liika kuvailu on liikaa - vaikka suunnittelit huoneen tarkkaan, ei siitä välttämättä tarvitse kertoa kuin oleelliset yksityiskohdat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti